top of page

Over mij

Mijn naam is Ankie Bookelaar en ik behandel mensen en dieren. Ik ben humaan allround massagetherapeut, kynologisch (sport)masseur en Reiki Master. Daarnaast ben ik Bach bloesem therapeut voor mens en dier.

Mijn belangstelling voor het vak van (kynologisch) masseur is ontstaan doordat één van mijn windhonden als pup al veel rug- en pijnklachten bleek te hebben. Nadat zowel door de dierenarts als meerdere specialisten geen duidelijke oorzaak werd gevonden, bleek hij veel baat te hebben bij massage. Ook zag ik dat mijn pleeghonden met gedragsproblemen positief veranderden door ontspanningsmassage. Om niet op het niveau van "ik doe maar wat" te blijven hangen, ben ik op zoek gegaan naar een gepaste opleiding.

Ankie Bookelaar

Opleidingen

Massage en reiki
Ankie Bookelaar

Ik heb in 2018 de Basisopleiding Kynologisch Masseur voltooid en begin 2019 heb ik de opleiding tot Kynologisch Sportmasseur succesvol afgerond. In deze opleidingen heb ik veel geleerd over en inzicht gekregen in het hondenlichaam, de voordelen van massage, masseren in de praktijk en de beweging van honden.

Mijn interesse in het vak van masseur was gewekt en het was bijna vanzelfsprekend om ook mensen te willen helpen. Het volgen van de workshop Hotstone-massage voor mens & hond riep in mijn omgeving direct al de vraag op of ik nu ook mensen ging masseren. Inmiddels heb ik daar ook de nodige diploma’s (Allround Massagetherapeut en Stoelmassage) voor behaald.

 

Om een bijdrage te leveren aan de balans tussen lichaam en geest, heb ik inmiddels de opleiding tot Reiki Master afgerond.  Tijdens mijn Reiki opleiding bleek dat ook paarden veel baat hebben bij Reiki en heb ik besloten ook paarden te behandelen.

Met mijn opleiding tot Bach bloesem therapeut kan ik extra ondersteuning bieden. Bach bloesem remedies zijn vloeibare plantenextracten die emotionele en mentale problemen bij mensen en dieren aanpakken.

bottom of page